Evcil hayvan sahiplenecekseniz ve evinizde çocuklarınız varsa onlara güzel bir iyilik yapmış olursunuz. Çocuk ve hayvan sevgisi hakkında daha fazla detay için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Çocuk ve Hayvan Sevgisi

çocuk ve hayvan sevgisi

Hayvan sahiplenmek, hayvanları sevmek, her türlü canlıya karşı sevgi ve şefkat dolu olmak bir insanın kişisel gelişimi ve karakteri açısından da oldukça önemlidir. Bu durumdan dolayı bazı aileler çocuklarının kişisel gelişimi bakımından hayvan sahiplenmeyi çok uygun görmektedir.

Evde hayvan sahiplenecek kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu çocuklarının kişisel gelişimlerini düşünmelerinin yanında sahiplenecek hayvanlara bakabilecek kapasitelerinin olup olmamasıdır. Çünkü sadece çocuklar için bir hayvan sahiplenmek, hayvana karşı yeterli ilgi ve sevgiyi göstermemek demektir. Bu yüzden hayvan sahiplenmeden önce hayvan beslenme ve diğer günlük rutinlerini oluşturabilecek ve ilgilenebilecek, hayvana gerekli ilgi ve sevgiyi gösterebilecek kapasitede olduğunuzu bilmeniz ve bu duruma ayak uydurabilmeniz gerekmektedir.

Hayvanlar sırf çocuklar için alınıp çocuklar büyüdüğünde ise sokağa atılırsa bu durum hem hayvanın yaşamını olumsuz etkiler hem de oldukça yanlış bir davranış olur.

Hayvan Sevgisi ile Büyüyen Çocuklar Sosyal Alanda Daha Başarılı

çocuk ve hayvan sevgisi

Çocuk ve hayvan sevgisi pek çok konuda etkilidir. Yapılan birçok araştırma sonucuna göre hayvan sevgisi ile büyüyen çocukların kişisel gelişimlerinin oldukça iyi olduğu, çocukların bulundukları ortama karşı daha anlayışlı ve uyumlu olduğu belirlenmiştir. Bununla beraber, hayvanlarla birlikte büyüyen çocukların özgüven sahibi, iş ve sosyal ilişkilerinde oldukça başarılı oldukları görülmüştür.

Yetişkinler için de oldukça faydası bulunan hayvan sevgisinin hem bağışıklığı güçlendirdiği hem de günlük yaşamda oluşan streslerin azalmasına yardımcı oldukları bilinmektedir. Hayvan sahiplenen kişilerin daha fazla başarılı oldukları ve her türlü insan ilişkilerinde daha samimi ve dikkatli oldukları ortadadır. Ayrıca hayvanlar ile büyüyen çocuklarda dikkat dağınıklığı gibi odak problemlerinin de olmadığı, eğer böyle bir sorun varsa ise azaldığı tespit edilmiştir.

Evcil hayvan ile büyüyen çocuklar, evcil hayvanları olmayan çocuklara göre daha özgüvenli ve özsaygısı bulunan kişiler olurlar. Evcil hayvanların günlük rutinlerini çocukların gerçekleştirmesi, çocukların sorumluluk anlayışının daha da artmasına yardımcıdır. Örneğin hayvanınızın mamasını çocuğunuz verebilir ya da hayvanınızın oyun saatini çocuğunuzun gerçekleştirmesini isteyebilirsiniz.

Ayrıca yapılan bir araştırmada evcil hayvan ile büyüyen çocukların sosyal ve duygusal anlamda daha başarılı ve çevre ile uyumlu oldukları görülmüştür. Hayvan sevgisine sahip çocukların daha saygılı oldukları ve sosyal becerilerinin daha yüksek olduğu da tespit edilmiştir. Çocuk ve hayvan sevgisi bedensel ve ruhsal sağlığı olumlu yönde etkilemektedir.

Evcil Hayvan Beslerken Dikkatli Olun

çocuk ve hayvan sevgisi

Çocuk ve hayvan sevgisi gelişimi çok önemlidir. Ancak bu süreçte bazı detaylara dikkat etmeniz de mühimdir. Evde hayvan beslemek oldukça ciddi bir sorumluluk almak demektir. Sadece çocukların kişisel gelişimi için hayvan sahiplenildiği durumlarda ebeveynler ne yazık ki gerekli sorumlulukları yerine getiremiyor ve böylelikle de hayvanların yaşamları son bulabiliyor.

İş ve ev kuralları gibi sorumlulukların yanında hayvan sahiplenmek ebeveynlerin yükünü arttıracaktır. Bu yüzden hayvan sahiplenmeden önce iyice düşünülmeli ve bakabilecek kapasitede olup olunmayacağı bilinmelidir. 15 ile 20 yıl kadar uzun yaşayabilen hayvanlar sahipleneceksiniz. Bu yüzden de ona uzun yıllar boyunca bakabileceğinizden emin olmanız gerekmektedir.

Hayvan bakımı bedensel yorgunluğun yanında maddi anlamda da zorluklar çıkarabilecektir. Hayvanların günlük rutin yeme, oyun gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden emin olmanız şarttır. Hayvan sahiplenildiğinde ilk olarak hayvanınızın gerekli sağlık kontrollerinin yapılması en doğrusu olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir