Evde köpek beslemenin faydaları merak ediliyor. Sadık dostlarımız olan köpekler aslında bir arkadaştan daha fazlasıdır. Dünyadaki pek çok kişinin beslemeyi tercih ettiği köpeklerin yeri, şüphesiz ki insanlar için özeldir. Köpekler; sahiplerini yalnız bırakmazlar, korurlar, güldürürler ve destek olurlar. Ancak bunlar, insanlar üzerindeki etkilerinden yalnızca birkaçıdır.
Evde Köpek Beslemenin Faydaları
Bazı insanlar, köpekler ve insanlar arasındaki bağı anlamakta zorlanırlar. Bazıları ise anlasalar bile çeşitli sebepler ile bir türlü köpek beslemek için gerekli adımı atmazlar. İşte karşınızda tüm belirsizliklerinize son verecek ve o son adımı atmanıza sebep olacak nedenler:
Egzersiz Yapmayı Sağlar
Sağlıklı ve zinde bir vücut için hem insanların hem de köpeklerin düzenli olarak egzersiz yapmaları gerekir. Köpekler, insanların çoğuna göre daha hareketli canlılardır ve belirli egzersiz düzenleri vardır. Evde köpek beslenmesi durumunda köpeğinizle beraber yürüyüşe çıkarak kendi sağlığınıza da dikkat etmeniz mümkün olur. Ayrıca köpeğinizle oynayacağınız oyunlar ile de daha hareketli bir gün geçirebilirsiniz. Köpek tasması eşliğindeki yürüyüşler bile hem size hem de köpeğinize yararlıdır.
Yalnız Hissettirmez
Bazı durumlarda kendinizi yalnız hissedebilirsiniz veya kötü bir gün geçiriyor olabilirsiniz. Evde köpek beslemeniz durumunda, böyle zamanlarda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Köpeğiniz size dost ve sırdaş olur. Her zaman sizinle ilgilenir ve sizi mutlu hissettirir.
Stresi Azaltır
Her geçen yılda stres insan hayatına daha çok dahil olur. Günümüzün en büyük sorunlarından olan stres, aynı zamanda pek çok hastalığı tetikler. Evde köpek beslemeniz durumunda; oyun oynamak, sevmek, sarılmak ve mutlu olabileceğiniz pek çok şey yapabilirsiniz. Bu nedenle evde hayvan beslemenin stresi azaltma etkisi vardır.
Sosyal Becerileri Arttırır
Evde köpek besleyenlerin sosyal becerileri daha yüksektir. Öte yandan daha yüksek empati yetenekleri vardır. Bu sayede sosyal hayata dahil olmaları daha kolay olur. Ayrıca diğer köpek sahipleri ile de bu şekilde kolayca dostluk kurabilirler. Bu nedenle sosyal becerileri artırması da evde köpek beslemenin faydaları arasında konumlanır.
Güvende Hissettirirler
Evde köpek beslenmesinin en önemli faydalarından bir tanesi güvende hissettirmesidir. Yalnız kalmaktan çekiniyorsanız ve bir dosta ihtiyaç duyuyorsanız; köpekler en iyi seçenektir. Ayrıca köpeklerin sahibine sadık canlılar olması ve bekçilik yaparak sahiplerini koruması da güven hissini güçlendirir.
Kanseri Tespit Edebilir
Köpeklerin koku alma duyusunun çok güçlü olduğu bir gerçek. Peki bu koku alma duyusu ile köpeklerin kanser hücrelerinin kokusunu alabildiğini biliyor muydunuz? Bazı köpeklerin aşırı hassas koku duyusu ile kanseri tespit edebildiği yönünde bulgular bulunuyor.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Evde köpek beslemenin faydaları devam ediyor. Köpeklerin çeşitli ortamlarda dolaşması ve kirlenmesi çoğu kişi tarafından hijyensiz ve sağlıksız kabul edilir. Ancak bu durum her zaman doğru değildir. Bağışıklık sisteminin çeşitli mikropları tanıması ile bazı hastalıklara karşı daha çok direnç geliştirilir ve bağışıklık sistemi güçlenir.
Alerjik Reaksiyonları Önleyebilir
Evde köpek besleme ile alerjik reaksiyonların azalması mümkündür. Bunun nedeni, çeşitli alerjenlere maruz kalınarak onlara karşı bağışıklık kazanılmasıdır. Bu durum her zaman gözlenmese de örnekleri mevcuttur. Ancak ciddi bir alerjinin olması durumunda daha dikkatli olmakta fayda vardır. Alerjiler birden yok olmaz.
Sorumluluk Duygusunu Arttırır
Hayvan beslemek, belli sorumlulukları yerine getirmeyi gerektirmektedir. Yeteri kadar büyük çocukların köpek ve diğer hayvanları beslemesine izin vererek sorumluluk duygusunu ve bilincini arttırması mümkün olur. Ayrıca köpek bakımı ile empati yeteneği de artar.
Özel İnsanlara Arkadaşlık Ederler
Görme ve işitme problemi olan insanlar için köpekler aynı zamanda iyi bir yardımcı ve arkadaş görevi görür. Bununla beraber otizm benzeri hastalıklara sahip kişiler için de köpeklerin arkadaşlığı faydalı olur. Başka insanlarla konuşmaktan çekinirler ancak köpeklerle iletişim daha rahat bir şekilde kurulabilir.