Az havlayan köpek cinsleri, köpek sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Özellikle apartmanda yaşıyorsanız; az havlayan bir köpeğe sahip olmak isteyebilirsiniz. İşte sessiz köpek ırkları…

Az Havlayan Köpek Cinsleri

1. Afgan Tazısı Köpek Cinsi

Az havlayan köpek cinsleri arasında ilk sırada Afgan Tazısı var. Genellikle sessiz ve bağımsız bir köpektir. Sevdiği insanların yanında olmayı ister. Oyuncu ve sevecen bir ırktır. Ailesine oldukça sadık bir köpektir. İpeksi tüyleri rutin olarak bakım gerektirir. Bunun için köpek tarağı ile düzenli bakım mutlaka yapılmalıdır.

2. Akita Köpek Cinsi

Mükemmel bekçi köpekleri olan Akitalar, genelde yalnızca tehlike karşısında havlarlar. Son derece sadık ve koruyucu olduğunu söyleyebiliriz. Ailesiyle güçlü bağlar kurar. Yabancılara karşı mesafeli bir cinstir. İnatçı bir yönü vardır. Bundan dolayı eğitim gereklidir. Köpek tasması eşliğinde yürüyüş yapmayı çok sever.

3. Basenji Köpek Cinsi

Az havlayan köpek cinsleri listesinde bir diğeri de Basenji ırkı oluyor. Gürültülü olmayan bir köpektir. Bundan dolayı sessizlik isteyen sahipler için iyi bir seçimdir. Sakin bir mizacı vardır. Köpek yatağı üzerinde dinlenmekten, köpek oyuncakları ile oynamaktan büyük zevk duyar. Apartman yaşamı için uygun olan köpekler arasında yer alır.

4. Chow Chow Köpek Cinsi

Kendine has dev görünümü ile dikkat çeker. Sabırlı, sadık ve bağımsız bir köpektir. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşır. Tehlikeyi sezmediği sürece havlamaz. Tehlike durumunda ise kendilerini ve sevdiklerini korumak için güçlü bir şekilde havlayabilirler.

5. Collie Köpek Cinsi

Az havlayan köpek cinsleri arasında bulunan Collie, popüler evcil hayvanlardan biridir. Oldukça akıllı bir köpektir. Nazik ve sessiz olmasıyla bir adım öne çıkar. Tüy bakımı haftada bir kez yapılmalıdır. Egzersiz gereksinimi oldukça yüksektir.

6. Newfoundland Köpek Cinsi

İnsanlara sadık olan köpeklerden biridir. Sevecen ve oldukça sakin tavırları ile bilinir. Çocukların da çok sevdiği köpekler arasında yer alır. Sahibini herhangi bir şey hakkında uyarma gereksinimi dışında çok havlamaz. Bolca egzersize ihtiyacı var. Eğitime hızlı bir şekilde yanıt veren köpeklerdendir.

7. Saint Bernard Köpek Cinsi

Tehlike sezmediği sürece neredeyse hiç havlamayan köpeklerden biridir. Genel olarak memnun etmeye çok istekli bir köpektir. Sadık ve sevecen olduğunu da söyleyebiliriz. Eğitime açıktır ancak dikkati kolay bir şekilde dağılabilir. Bu yüzden eğitim aşamasında köpek eğitim ürünleri ve köpek ödül mamaları muhakkak kullanılmalıdır.

8. Shiba Inu Köpek Cinsi

Az havlayan köpek cinsleri Shiba Inu ile devam ediyor. Yabancılar arasında çekingen olabilen bir köpektir. Genelde sessizdir ve çok havlamaz. Tehlikeli durumlarda havladığını duyabilirsiniz. Orta düzeyde egzersiz ihtiyacı vardır.

9. Cavalier King Charles Köpek Cinsi

Bu köpekler de az havlamalarıyla bilinir. Ancak kendilerini ihmal edilmiş hissederlerse havlayabilirler. Uzun zaman boyunca yalnız bırakılan Cavalier King Charles, güçlü bir şekilde havlayacaktır. Duygusallık seviyesine ve ne anlatmaya çalıştığına göre havlama düzeyi de değişebilir. Havlıyorsa, bunu korkudan ya da ayrılık kaygısından yapıyor demektir. Genel olarak sessiz bir köpektir.

10. Shar Pei Köpek Cinsi

Shar Pei köpekler nadiren havlar. Sessiz ve sakin bir köpek istiyorsanız; bu ırk tam size göre olabilir. Sadık, dayanıklı ve sevgi dolu bir köpektir. Sahibine çok düşkündür. Tehdit altında hissederse havlayabilir. Herhangi bir tehdit görmediği sürece havlaması çok nadirdir.

11. Rhodesian Ridgeback Köpek Cinsi

Az havlayan köpek cinsleri listemizin sonuncu sırasında Rhodesian Ridgeback yer alıyor. Bu köpekler çok havlamazlar. Olağandışı bir şey fark ettikleri zaman havlayabilirler. Bunlar dışında sakin ve sessiz bir mizaca sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir