Uzun tüylü kedi cinsleri kedi sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Peki, uzun tüyleri ile etkileyici bir görüntü sergileyen kedi cinsleri hangileri?

Uzun Tüylü Kedi Cinsleri

Uzun Tüylü Kedi Cinsleri

Popüler uzun tüylü kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Maine Coon Kedi Cinsi

Yoğun, suya dayanıklı tüylere sahip olan bir kedidir. Uzun tüylü kedi cinsleri arasında en popüler olanlardandır. En çok tercih edilen evcil kedilerden olan Maine Coon, çocuklarla ve diğer kedilerle iyi geçinir. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi önemlidir.

2. Balinese Kedi Cinsi

Uzun ve yumuşak tüyleriyle sevimli bir görüntüye sahip olan evcil kedilerden biridir. İpeksi tüyleri rutin tüy bakımı gerektirir. Kedi tarağı ile düzenli olarak fırçalanmalıdır. Bu kedilerin hipoalerjenik olduğu söylenir. Bundan dolayı kedi tüyüne karşı alerjisi olanlar için idealdir.

3. Persian Kedi Cinsi

Uzun tüylü kedi cinsleri arasında yer alan ırklardan biridir. Göz alıcı görüntüsü ile bir adım öne çıkan Persian kediler, oldukça sevecendir. Hoş görüntülerine ek olarak büyüleyici kişilikleri de onların tercih edilebilirlik oranını artırıyor.

Genellikle hareketsizdir. Bu kediler az bakım gerektirir. Buna rağmen tüyleri düzenli şekilde kedi tarağı ile taranmalıdır. Aksi halde tüyleri kısa sürede karışabilir.

4. Norveç Orman Kedisi Cinsi

Uzun tüylü kedi cinsleri Norveç Orman Kedisi ile devam ediyor. Kökenleri Vikinglere kadar dayanan bu kedi ırkı, doğal bir cinstir. Soğuk iklimden geldiği için tüyleri yoğundur. Suya dayanıklı kürke sahip olan bu kediler, çok fazla tüy bakımı gerektirmezler. Yine de haftada birkaç defa fırçalanmaları gerekebilir.

5. Himalaya Kedi Cinsi

Siyam veya İran kedisi gibi bir görüntü sergileyen bu kediler, uzun tüyleri ile dikkat çeker. İpeksi ve uzun tüyleri sık bakım gerektirir. Kedi bakım ürünleri ile rutin olarak bakımları yerine getirilmelidir.

Rahat, oyuncu ve sevecen bir kedi ırkıdır. Enerjisi boldur ve çok hareketlidir. Dışarı çıkarılacaksa kedi tasması mutlaka kullanılmalıdır.

6. Ankara Kedisi Cinsi

On beşinci yüzyılda Ankara’da ortaya çıkan bu kediler, ülkemizin popüler kedi ırklarından biridir. Hatta ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Sevimli, cana yakın ve enerjik bir ırktır. Yumuşak tüyleri düzenli olarak taranmalıdır. Kaliteli kedi temizlik ve banyo ürünleri ile bakımları yapılmalıdır.

7. Birman Kedi Cinsi

Uzun tüylü kedi cinsleri arasında Birman kedileri de var. Mavi gözleri ve yumuşacık tüyleri ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan bir ırktır. Çocuklu aileler için de iyi bir seçimdir. Çünkü çocuklarla vakit geçirmekten ve onlarla oyunlar oynamaktan mutluluk duyar.

8. Laperm Kedi Cinsi

Kendine özgü permalı tüy görünümü ile farkını ortaya koyar. 1982’de ortaya çıkan bu kedi ırkı, henüz çok yenidir. Bundan dolayı pek bilinmez. Boyun, kulak ve kuyruk bölümündeki tüyler kıvırcık ve uzundur. Kabarık bir tüy görünümü vardır.

9. Somali Kedisi Cinsi

Uzun tüylü kedi cinsleri arasında bir diğeri de Somali kedisi oluyor. Habeş kedisinin uzun tüylü versiyonudur. İkinci Dünya Savaşı döneminde uzun tüylü kediler elde etmek isteyen yetiştiriciler tarafından geliştirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir